Historie

Historie Dartclub

 

  • Op 26 juni 2007 is Dart Club Umme opgericht. In samenspraak met caféhouder Rob Ummenthun, Geert Philipsen en Rene v/d Hoogenhof zijn er plannen gemaakt om de eerste dartclub te realiseren.

  • Op 1 juli 2007 werd 1 team ingeschreven bij de VDO (Venlose Darts Organistie) bestaande uit 6 leden. Het was de bedoeling dat we onder de naam "Torro Punto" gingen darten, maar deze naam werd niet goed gekeurd door het bestuur van de VDO. Tevens werd er een bestuur geformeerd bestaande uit Voorzitter Biek Janssen, Secretaris Rene v/d Hoogenhof en Penningmeester Geert Philipsen.

  • Op 28 augustus 2007 was het dan zover, de officieuze start van DC Umme begon met de clubkampioenschappen. Hier wordt gestreden wie zich een jaar lang de kampioen van DC Umme mag noemen.

  • En op 18 september 2007 was dan de officiële eerste competitie wedstrijd voor DC Umme tegen DC Friends 6 uit Panningen en deze werd meteen gewonnen met 7-2.

  • Aan het einde van het seizoen werd besloten om ons eigen Open Kronenbergse Dart Kampioenschap te organiseren. Deze word altijd op de eerste zaterdag na de laatste competitie wedstrijd gehouden.

  • Op 3 mei 2008 werd het eerste Open Kronenbergse Dartkampioenschap gewonnen door Micha Verhaeg. Als afsluiter van elk seizoen word er natuurlijk een feestavond georganiseerd.

  • Vanaf januari 2023 is onze dartstempel cafè Ummenthun gesloten. Onze club is toen verhuisd naar de kantine van SV Kronenberg. Vanaf die tijd is dit onze vaste thuisbasis geworden. Ook hebben we een naamsverandering doorgevoerd. Vanaf juli 2023 is onze nieuwe naam DartsClub Kroeënenberg!

Dit was een kort historisch overzicht van de oprichting van DC Umme.

 

Wie is online?

We hebben 15 gasten en geen leden online

Inlogformulier

Laatste verslagen

Copyright © 2012-2024 Dartclub Kroënenberg

Terug